Chocolate eclairs & Petite choux

Med denna smet kan man hitta på mycket med. Degen innehåller endast; Smör - Vatten - Mjöl - Ägg.
Fyllningen kan man variera massvis precis som man vill, samma med formen på bakelserna.
Och istället för att doppa dom i choklad så kan man pensla dom med sockerlag eller glasyr med ex. kaffe eller amaretto- smak. Och vill man inte göra bakelser av de så kan man också göra en aptitretare , genom att fylla de med tex, Lax - Räkor - Rom - Gräddfil - cream fraiche - Gräslök - Dill - Pesto - Skinka - Philadelphiaost - Grönsaker - eller något annat gott!
Äkta Winerschnitzel.

Jag och Christian gjorde ett snabbt besök i österrike förra sommaren, och vad annars äter man i österrike än Winerschnitzel? På denna möra köttbit satt vi och väntade i ca 2timmar. Har nog aldrig varit så hundrig innan.
Men gott smakade när den väl kom tillsammans med pommes. Mumma!
Lyxare

"Lyxare" Innehåller allt man kan önska sig, om man tycker om butterkaka så kommer man garanterat att älska dessa små underverk. Vaniljbulle med hemmagjord vaniljkräm och sist men inte minst lite glasyr som gör pricken över i.et.
Midsommar muffins.

Detta fat hade jag med mig på årets midsommar fest, och blev mer än uppskattat!
Gjorde följande smaker på muffinsen; Jordgubb med färska jordgubbar inuti - Citron - fyllig choklad - Söt vanilla - Hallon. Gjorde en creamcheese frosting som jag sedan smaksatte och färgade efter behag.
Choklad & jordnötskakor.

Super lätta att göra och goda dessutom! Kanske inte ser så smarriga ut på bilden men det är de!
Mini smörgårdstårta med lax,räkor och ägg.

Jag gjorde 6st mini smörgårdstårtor till Christian att ha med sig till jobbet.
Den på bilden är med Rökt lax - Skivat ägg - gravlaxsås - räkor - stenbitsrom - grädd/majonäs - sallad - citron - gurka - dill. Perfekt start på dagen!
Saftig örtbiff med nypotatis och lingon.

Precis som det står ovan. Inga konstigheter.
Bröllopstårta.

Min första bröllopstårta, 1 av 3 tårtor som Christian fick med sig till jobbet när han fyllde 30år.
Kalasfat.

Såhär ser ett riktigt kakfat ut, (längst bort) Hallon & vanilj snäckor med glasyr, allas favorit!
(Till vänster) Choklad & hasselnötscooikes (Till höger) Sockerbullar eller när de är i denna formen kallar jag det vaniljgrottor.
Kanelbulle modell #2

Dessa bullar hade en på christians jobb beställt till sin födelsedag. Och de blev mycket uppskattade!
Sommartårta

'
Denna super fina tårta var en beställning utav min mamma tills sin födelsedag. Gjorde den med tunna ljusa bottnar x 4.
Fyllde med Hallonmarmelad, hemmagjord vaniljkräm och grädde. Smälte mörkchoklad och spritsade ut till små kronor och dekoerade med. Den gula krämen är en äggkräm gjord på, äggulor, grädde, socker, mjöl. De färska hallonen gör mycket för ögat tillsammans med den gula färgen. Tillsist strödde jag på lite mandelspån. MUMS!
Vaniljkringlor.

Maffiga & stora bullar blev detta, som en hel middag sa någon. Men goda kan ni tro.
Mormors mega tårta.

Denna tårtan hade min mormor beställt till sin födelsedag och jag tänkte slå på stort så jag inte behövde göra två stycken utan la all energi på denna "klump" Något som jag dock aldrig kommer att göra om.
Den innehåller 4 bottnar, mäktiga sådana, Fyllningarna bestod av hallonmousse med färska hallon, hemmagjord vaniljkräm och grädde. Sen när jag skulle börja dekorera den så insåg jag kanske snabbt att jag tagit mig vatten över huvudet och ångrade mig djupt att jag valde att göra den så stor. Skulle uppskatta vikten uppåt 3-3½ kg. trots att alla mormors gäster fyllde huset så blev ungefär halva tårtan över som hon frös ned och tog upp lagom till morfars födelsedag.
Men det var nog bara jag som kände att jag misslyckats, för alla var tvugna att fota tårtan och den var det enda de pratde om vid kaffebordet. Det lila på tårtan är choklad!
Färgglada sockerbullar.

Vet inte om jag föredrar utseendet på dessa framför den klassiska varianten, men det var till en 4-årings födelsedags kalas och jag ville festa till det lite, till höger gjorde jag några gifflar utav en liten bit deg som blev över.
Frukttårta #2

En annan typ av "staket" på tårtan, men samma innehåll och frukt som den första.
Min första frukttårta.

Det ser ju så fint ut med alla dessa färger som är komponerade på en och samma tårta.
Jag hade aldrig gjort en frukttårta tidigare, fören jag jag en tråkig dag i höstas bestämde mig för att prova, och hade alla ingredienserna till hands.
Och jag blev hel nöjd. Jag använde mig av; Hallon - Kiwi - Ananas - Stjärnfrukt - Mörkchoklad - Vitchoklad - smält gelantin med smak av jordgubb.
Kladdekaka med vit choklad & jordgubbar.

Denna kladdekaka var en beställning till min pappas födelsedag, är i botten en vanlig kladdekaka som jag denna gång inte gjort lika söt som annars. Efter den svalnat hälde jag på smält Toblerone & Schweizernötchoklad. Doppade jordbubbarna i denna blandning också. När detta stelnat hyvlade jag vit choklad och dekorerade med de choklad överdragna jordbubbarna.
Festtårta.

Denna festliga tårta innehåller en chokladbotten och en apelsinbotten och är bakad i "fancy fill" formen.
Jag fyllden den med en frisk hallonmousse, Fogade hela tårtan med Royal icing innan jag la på sugerpast locket.
Och dekorerade sendan med blommor som jag själv gjort. penslade sedan hela tårtan med piping-gel för att få den att glänsa.
Choklad & Ananas tårta

Detta är Christians absoluta favorit tårta, och visst ser den häftig ut!
Själva Chokladkakan gjorde jag i min "Fancy Fill" form och fyllde sedan "rännan" som blir i kakan med vaniljgrädde och färsk ananas.Sparande lite av grädde och tillsatte gul livsmedelsfärg och bredde på, Dekorerade sen med Choklad och
behöll toppen av ananasen och använde den sedan på toppen.
Kladdekaks paj med Nöt och kola fyllning.

Denna kaka blev det heller inte av att jag smakade, men ansiktsuttrycken att dömma utifrån de som åt utav den är att den var rena himmelriket. Var to.m någon som vägrade att äta den med grädde för att att det skulle förstöra smaken.
Denna kladdekakan gjorde jag i en vanligpaj form, när kakan svalnat la och i rostade hasselnötter, valnötter, pecannötter och kubansk mandel täckte dessa med en kolasås som stelnade till men blev inte "knäck" hård.
Nötter, choklad och kola går oftast jätte bra tillsammans, om de används på rätt sätt.
Kladdekaks paj med exotiskfrukt fyllning.

Denna kladdekakan är för det första bara en fröjd för ögat. Och jag kan bara tänka mig hur god den var. Denna super söta skapelse tillsammans med ett hav av färgglada frukter & bär utan dess like.
Småländska isterband.

Eftersom Christian kommer i från småland så måste det ju till att jag någon lagar småländsk mat också.
Denna dagen blev det Grillade isterband, med potatis, med ett persiljetäcke med hemlagad lingonsylt.
"stuffed" hel marinerad kyckling

Jag älskar kyckling, Stekt eller grillad spelar ingen roll, huvudsaken är som alltid kryddorna och inställningen innan man börjar laga maten. Jag har som regel att aldrig laga mat eller baka att för den delen om jag är på dåligt humör eller det är alldeles för varmt i köket och man svettas bara man tittar in där. (Vi har eftermiddag/kvälls sol.)
Just denna kyckligen är "stuffed" med; Paprika - Färsk röd chilli - Färska kryddor såsom Oregano - Basilika - Persilja - Timjan - salt . Gud vad jag blev sugen på kyckling nu!
Caorle på kartan.

Caorle ligger som ni ser inte långt i från Venedig.
Hallen.

Hallen, inte så mycket att säga om den. Men är ju det första man ser när man stiger in så det känns ändå
viktigt att den ser välkomnande och ljus ut.
Sovrummet.

Vårt super mysiga sovrum, allt går ton i ton och det känns lite som ett hotellrum när man går in här.
Men ändå väldigt hemtrevligt precis som vi vill ha det.
Mitt älskade KÖK.

Eftersom vi fortfarande bor i en hyreslägenhet så beslutade vi oss för att endast göra vid arbetsbänken då ja behövde mer yta att arbeta på, men jag tycker att det är en supermysigt kök även om jag hade behövt en betydligt större kyl/frys, ugn, ännu mer arbetsbänk, så i väntan på vårt drömhus eller lägenhet så får jag finna mig i att det blir inte bättre än såhär.
Choklad muffins med vaniljfyllning, Dekorerade med grisar i gyttja.

Dessa muffins gjorde jag åt mina små kusiner eftersom jag antog att de inte skulle gilla tårtan som de "vuxna" skulle äta.
Mina kusiner bor på landet i småland och älskar allt som har med landet att göra.
Jag hade ungefär 20min på mig att göra dessa och trodde att jag hade tagit vatten över huvudet, men jag hann, och när jag visade dom för mina kusiner så ville de inte äta muffinsen utan ville spara för att dom tyckte att de var så fina.
Jag gjorde helt vanliga chokladmuffins, när de svalnat så sprittsade jag i vaniljgrädde och tog lite på toppen så marsipanen skulle fastna. Gjorde små grisar men visste inte hur jag skulle få de att fastna på marsipanen så det blev "grisar i gyttja" istället. Måste erkänna att de blev ganska häftiga.
Födelsedags tårta a´la Nalle Puh.


Födelsedags tårta gjord på beställning av Christians brors dotter som fyllde 4år i höstas.
Tårtan är fylld med Vaniljgrädde och färska hallon, bottnarna är tillverkade i min "fancy fill" form från Wilton. Blir en helt underbar kaka, och när man skär i den så blir det en kvadrat med fyllning i mitten., ser super häftigt ut!
Köttfärssoppa a´la chilli.

Denna soppa är såå underbart god när man fryser i hela kroppen och verkligen behöver något värmande.
Jag älskar kryddorna som man använder sig av när man ska laga "chiliconcarne" men eftersom varken jag eller min sambo är så glada i vitabönor men ändå ville vi äta något i stil med detta, la jag i okokt skivad potatis i stället och lät detta puttra tills potatisen var färdig. Så hemma hos oss heter detta "chilli potato" och måste avnjutas tillsammans med bröd och ett stort glas mjölk.
Kanelbulle #1

Kanelbulle modell #1. Bakade på min välkomponerade vetedeg som innehåller;
Jäst - Mjölk - Smör - Nymalen kardemumma - Salt - Vit baksirap - Ägg - eko vanlijfrö - Vetemjöl special - hjorthornssalt.
Fyllningen innehåller; Smör - Råsocker - Kanel. Dekoren = Pärlsocker - Hackade hasselnötter.
Sockerbullar

Jäst - Mjölk - Smör - Nymalen kardemumma - Salt - Vit baksirap - Ägg - eko vanlijfrö - Vetemjöl special - hjorthornssalt.
Den hemmagjorda vaniljkrämen innehåller; Grädde - Äggulor - Socker - ekologisk Vaniljstång - Salt - Mjöl.
Inledning...
Jag har en passion, en helt fantastisk gåva som finns i blodet. Mat & bak genen hoppade över en generation och träffade sedan mig, mitt i prick. Min farmor var kock och konditor, och en strålande sådan, jag hann tyvärr själv aldrig möta denna fantastiska människa som jag har fått mycket av min kunskap och nyfikenhet utav. Mina föräldrar, morföräldrar och många andra som fanns med på min farmors tid har ofta jämnfört mig med henne.Men det var först när jag blev lite äldre och fick på läkarbesök hos vårdcentralen på egen hand som sköterskorna alltid frågade om jag var Sveas barnbarn? - Vilket stämde mycket väl. När personen som frågat fick detta bekräftat så fick jag sen höra de vänligaste ord som man kan få höra om en människa, om hennes fantasktiska middagar hon lagade till de på äldreboendet där hon jobbade, och att det aldrig kommer att finns en sådan människa på denna jord igen. och sen hennes kakor och bullar, att det alltid fanns ett x antal småkakor att välja bland och att alla bara smalt i munnen.Jag kan knappt fatta att alla känner och minns min farmor för hennes fantastiska måltider och bakverk. Då min mamma, pappa och lillebror mycket hellre äter utav maten än står och tillagar den så känns det som att jag fick allt och lite till ifrån farmor, något som jag är mycket stolt över idag.Mitt motto är att baka med hjärtat och inte med hjärnan. Jag följer mycket mycket sällan recept och kan inte förstå mig på folk som alltid måste följa detta papper som någon annan har suttit och skrivit ihop efter egen smak.De gångerna som jag faktiskt använt mig utav recept så har det slutat i svordommar. I 18år ( från 1-18år av mina ynka 20år idag) har min familj och jag varje år åkt ner till Italien och varje gång gjort en avstickare till hos min moster som lever med sina familj Österrike.Så i mycket tidig åler fick jag insperation av det Italienska köket och dess råvaror har aldrig hört att de använder sig utav light sortimentet i matlagning eller några "E" ämnen. och självklart har vi de tempramentsfulla kockarna.Man äter sent, har bröd till varje måltid, skrattar högt och umgås med vänner och familj, alla är glada och sammlas för matens skull. Man tager vad man haver och låter maten ta sin tid och varje middag blir en festmåltid.Ni vet människor som säger att de är födda i fel kropp? - Jag brukar säga att jag är född i fel land! *skrattar*Jag lever Italiensktid här hemma i skåne. Jag planerar maten långt i förväg, Vi äter aldrig middag innan 20.00och varje middag är lika spännande eftersom recept inte existerar. Så det smakar aldrig desamma även om huvudingredienserna är desamma.Jag kommer att lägga upp bilder på maträtter, såser & dippor,cupcakes, tårtor stora som små, bullar i alla dess formor och smaker, och småkakor och bakelser. Jag kommer dock endast att skriva vad jag har i med inte mängden utav, eftersom det inte finns något existerande recept på det jag gör och jag vägrar att mäta och väga upp alla ingredienserna då det ska vara kul och enkelt att slå ihop exempelvis en tårta. Men kommer att skriva upp innehållet men ska ni sen försöka er på att göra det och inte alls har en aning så får ni höra av er så ska jag försöka på ett ungefär att ger er vägledning utifrån vad jag har kvar av receptet i huvudet.